18 juli: Gespreksgroep sociale transitie

In welke gebieden van je leven ben jij al uit naar mensen? Op welke momenten kom je uit naar welke mensen? Op school, op het werk, naar je familie, op sociale media? Hoe doe je dat precies, en wat ga je daarna veranderen en doen? Wat betekent het om in het dagelijks leven jezelf te zijn? Is het één van de eerste stappen in je transitie, of juist één van de laatste? Hoe hangt het samen met de medische transitie? Wekt het vooral angst op om uit te komen en jezelf te zijn, of ook bevestiging?

Dit zijn allemaal vragen die gaan over de ‘sociale transitie’: de periode waarin je naar de buitenwereld toe vertelt en laat zien wie je bent. Voor veel mensen is dit een periode van grote verandering in hoe ze zich presenteren en hoe de mensen om hen heen ze zien, met moeilijke dieptepunten en euforische hoogtepunten.

Het kan fijn zijn om hierover gevoelens met elkaar te delen. Maar het is ook voor iedereen verschillend. Wat is jouw ervaring met de sociale transitie, en welke vragen heb je er nog over? Kom het delen en stel je vragen tijdens deze gespreksgroep.

De gespreksgroep vindt plaats op 18 juli vanaf 13:00 in het Roze Huis. De begeleiders zijn Sol en Marein.

Voor deze activiteit is het nodig om je in te schrijven.