Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Bij activiteiten staat een overzicht van alle avonden.

Onze bezoek(st)ers zijn heel divers. Een leuke mix van travestieten, trangenderisten, transmannen, transvrouwen, transseksuelen en vaak ook partners, familie en vrienden. De leeftijden lopen uiteen en er komen vrij veel jongeren. Iedereen is welkom. Wat je draagt en of je je in een hokje thuis voelt maakt niet uit.

De gastvrouw, gastheer, gastmens.

Ben je nieuw en vind je het spannend of heb je vragen? Dan kun je contact met onze gastmensen opnemenZij kunnen je vragen beantwoorden, je aan de groep introduceren en zorgen dat je niet alleen de drempel over hoeft.

Momenteel hebben wij vier vaste gastmensen: Cas, Anne, Mila en Rense.
Rense is een transmens die zich al vele jaren inzet voor de belangen van transgenders. 28 jaar oud, een geschiedenis-nerd, een liefhebber van een goed glas bier en sinds 2009 actief bij de Transgendergroep Nijmegen.

Korte biografien van Cas en Anne en Mila plaatsen we binnenkort.

Als gastmensen zijn Cas, Anne, Mila en Rense je aanspreekpunten bij je eerste bezoek aan het  TransgenderCafé, om eens gezellig te kletsen met een drankje aan de bar, je vragen te beantwoorden en je voor te stellen aan de andere dames/heren/etc , zodat je je thuis zult voelen in ons gezellige café.

Niets moet en er zijn geen verplichtingen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) 

Van Deelen is een openbaar café in het centrum van Nijmegen, op loopafstand van NS Station Nijmegen. Het café wordt gerund door Marco van Deelen. Omdat het een openbaar café is zijn er meestal ook stamgasten en ander publiek. Wij zijn inmiddels een gewaardeerde groep in dit café. Door de volledige acceptatie is de drempel erg laag; je voelt je al snel op je gemak. Bij goed weer gaan we meestal op het terras zitten, waar we over van alles en nog wat te praten
Houd er wel rekening mee dat er geen (om)kleedruimte is.

Het Roze Huis

Het Roze Huis is het pand van roze Nijmegen, waar onderandere COC, Dito! en de Transgendergroep veel van hun activiteiten plannen. Dit is de locatie van onze borrel op de 4de donderdag van de maand en tevens de plaats waar we films, lezingen en symposia organiseren. Op onze borrelavond is er een kleedruimte beschikbaar in het pand, stuur ons vooraf een mail als je deze wilt gebruiken.

Tijdens onze activiteiten is het pand helemaal van ons, er komen geen andere groepen. Het Roze huis heeft een rolstoelvriendelijke ingang en toiletten en is geheel rookvrij.

Zaterdag 14 oktober: Buiten de Binary dag

21 juli 2017

Zondag 6 augustus: Sportavond zwemmen

21 juli 2017

Vrijdag 28 juli: Caféavond in het Roze Huis

21 juli 2017

Donderdag 13 juli: Caféavond in café Van Deelen

21 juli 2017

Zondag 2 juli: Sportavond

9 juni 2017