Zondag 3 december: zwemmen!

Op veler verzoek is het zo ver: zondag 3 december gaan we samen zwemmen!  Omdat zwemmen voor veel transgenders nog wel eens lastig kan zijn in een maatschappij die moeilijk doet over hokjes en genders, organiseren we een gezellig middagje zwemmen in een veilige omgeving. Het 25 meter zwembad van Erica Terpstra Sportfondsenbad is deze [...]

Op veler verzoek is het zo ver: zondag 3 december gaan we samen zwemmen! 
Omdat zwemmen voor veel transgenders nog wel eens lastig kan zijn in een maatschappij die moeilijk doet over hokjes en genders, organiseren we een gezellig middagje zwemmen in een veilige omgeving. Het 25 meter zwembad van Erica Terpstra Sportfondsenbad is deze middag helemaal van ons. Er zijn die middag geen andere zwemmers aanwezig. Dus duik je zwemkleding op, blaas nieuw leven in je strandbal en kom met ons er een spetterende dag van maken!

Wie: transgenders, crossdressers, genderdiverse mensen, genderqueers en jullie vrienden/familie. Alle leeftijden welkom!
Regeltjes: Ben je onder de 14 jaar oud? Neem dan je ouders of een andere volwassen begeleider mee. Zwemdiploma A of hoger is voor alle leeftijden noodzakelijk om mee te doen.
Hoelaat: van 14.15 tot 16.15 uur. Daarna gaan we waarschijnlijk nog ergens iets drinken/eten en nakletsen.
Locatie: Het Erica Terpstra Sportfondsenbad, Kwakkenbergweg 25 Nijmegen
Kosten: GRATIS!
Vragen: stel ze gerust!

—-

Sunday December 3rd we’re finally doing what many people have asked for: we’re going swimming!
For a lot of transgender people swimming is a difficult activity in a words full of people that label genders and bodies, which is why we’re organizing a cosy day of swimming in a safe environment. The 25 meter pool of the Erica Terpstra Sportfondsenbad is ours for the afternoon and there will be no other swimmers in the venue.
So dive into your closer to find your swimming gear, blow some life into your beach ball and come make this a splashing day of fun!

Who: transgender people, crossdressers, genderdiverse people and your friends and family.
Rules: If you are under 14, please bring your parents or another adult. Participants of all ages need to have basic swimming proficiency (dutch swimming certificate A or higher).
When: 14.15 – 16.15 PM. We’re probably going out for some drinks/food afterwards.
Location: Erica Terpstra Sportfondsenbad, Kwakkenbergweg 25 Nijmegen
Costs: Free!
Questions? Please ask us.

Zondag 26 november: Workshops over intimiteit en seksuele oriëntatie

Op zondag 26 november organiseren Transpectrum en Transgendergroep Nijmegen 2 workshops voor transgenders over intimiteit, grenzen en verlangens en over seksuele oriëntatie. Let op: Inschrijven verplicht! Vol = vol. 1. Transgender en seksuele oriëntatie Er is weinig bekend over seksuele voorkeuren en seksuele beleving van transgender mensen. Wel is bekend dat transgenders vaker homo, lesbisch, [...]

Op zondag 26 november organiseren Transpectrum en Transgendergroep Nijmegen 2 workshops voor transgenders over intimiteit, grenzen en verlangens en over seksuele oriëntatie. Let op: Inschrijven verplicht! Vol = vol.

1. Transgender en seksuele oriëntatie

Er is weinig bekend over seksuele voorkeuren en seksuele beleving van transgender mensen. Wel is bekend dat transgenders vaker homo, lesbisch, bi- of panseksueel zijn dan cisgender mensen en dat zij vaker aseksueel zijn. Hoe zit dat bij jou? Zijn jouw seksuele gevoelens en voorkeuren veranderd tijdens of na je transitie? Zijn niet-binaire mensen vaker bi- of panseksueel dan binaire mensen.
In deze workshop praten we aan de hand van jullie persoonlijke ervaringen over deze zaken en nog veel meer.
Begeleider: Nico Lippe (54) identificeert zich op dit moment als postgender en panseksueel. Hij is o.a. coördinator van Transgendergroep Nijmegen, Voorlichting Biseksualiteit en van het Bi-Café Nijmegen. Hij verdiept zich al jaren in allerlei onderwerpen mbt geslacht, gender, relaties en seksualiteit, en leert nog voortdurend nieuwe dingen.

2. Workshop Intimiteit, grenzen en verlangens

In een besloten en veilige setting gaan we het met elkaar hebben over hoe we onze intimiteit beleven. Dit kan zijn in een intieme relatie met je partner, een vriendschap of een seksuele relatie. Tijdens de workshop worden we ons bewust van welke behoeftes en verlangens we hebben. Wat hebben we nodig om ons te kunnen opstellen voor intimiteit en ons veilig en geborgen te voelen?
We kijken ook naar waar onze grenzen liggen. Door vooraf na te denken over wat onze grenzen zijn kunnen we ze tijdens het samenzijn met een ander beter herkennen en communiceren. Dit zorgt ervoor dat we zelf zorg kunnen dragen voor een prettige ervaring en ons meer kunnen openstellen voor intimiteit.

Zie voor meer informatie http://transpectrum.nl/bijeenkomsten/

Begeleider: Youri de Blok (32) is maatschappelijk werker en heeft in 2016 Transpectrum opgezet waarin hij begeleiding aanbied voor transgender personen en hun naasten. Daarnaast geeft hij trainingen aan zorgprofessionals over het transgender-zijn en genderdiversiteit. Hij omarmt zowel zijn vrouwelijke als mannelijke aspecten (zoals de maatschappij ze zou omschrijven). Two-spirit spreekt hem wel aan, maar hij wil zichzelf niet in een hokje stoppen. Een mens is altijd ruimer dan dat.

Datum: Zondag 26 november
Locatie: Jimmy’s Nijmegen
Adres: van Berchenstraat 3b, Nijmegen http://jimmys024.nl/

Programma: 12:30 inloop
13:00 workshop 1
15:00 pauze
15:30 workshop 2
17:30 eind

Meer informatie en aanmelden via ons contactformulier.

Ivm het maximum aantal deelnemers zijn alleen aanmeldingen via dit adres geldig.
Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Bij meer dan 15 aanmeldingen wordt je op de wachtlijst geplaatst. Je krijgt bericht als je alsnog geplaatst kunt worden. Meld je alsjeblieft zo snel mogelijk af als je verhinderd bent of je om anderen redenen terug kocht trekken. Dan kan een ander in jouw plaats deelnemen. Deelname aan beide workshops is mogelijk. Geef bij je aanmelding duidelijk aan of je je opgeeft voor de workshop Intimiteit, grenzen en verlangens, Transgender en seksuele oriëntatie of voor beide workshops.

 

Vrijdag 24 november: Caféavond en kledingruil in het Roze Huis

Deze avond is er naast het gewone café ook een kledingruil! Neem alle kleding, accesoires, sieraden, luchtjes, etc. die je niet meer gebruikt mee en maak iemand anders er blij mee. En misschien neem je zelf ook wel wat leuke dingen mee naar huis! De regels zijn simpel: Neem een aantal (gewassen en niet kapotte) [...]

Deze avond is er naast het gewone café ook een kledingruil! Neem alle kleding, accesoires, sieraden, luchtjes, etc. die je niet meer gebruikt mee en maak iemand anders er blij mee. En misschien neem je zelf ook wel wat leuke dingen mee naar huis!
De regels zijn simpel: Neem een aantal (gewassen en niet kapotte) kledingstukken mee die je zelf niet meer hoeft, hang of leg ze in onze ruilhoek en zoek maximaal evenveel andere stukken uit als je hebt mee genomen. Heb je veel kleding meegebracht? Wees dan sociaal en kies niet meteen 10 nieuwe kledingstukken uit maar begin met een paar en geef anderen ook een kans iets leuks te zoeken. Ook toegestaan op de ruil: schoenen, tassen, sierraden, ongebruike make-up.

In het Roze Huis, St. Antoniusplaats 1 Nijmegen. Vanaf half 8. Toegang natuurlijk gratis.

—-

Clothing swap!
Along with our regular meeting night we also have a clothing swap on October 27th! Bring your (cleaned) clothes, accessories and unused make up. Put them in the clothing swap area and take as many items as you brought with you. And enjoy a drink at our meeting of course.

At the Roze Huis, St. Antoniusplaats 1 Nijmegen. 19.30
Of course free as usual.

Donderdag 9 november: Caféavond in café Van Deelen

Donderdag 9 november oktober is weer onze vaste caféavond vanaf half 8 in café Van Deelen aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Loop ook eens binnen.

Donderdag 9 november oktober is weer onze vaste caféavond vanaf half 8 in café Van Deelen aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Loop ook eens binnen.

Zondag 5 november: Handbal en apenkooien

Zondag 1 oktober gaan we weer lekker sporten en omdat het wat frisser wordt gaan we naar binnen. Dit keer hebben we een workshop handbal en gaan we apenkooien. Doe mee! Zoals altijd open, gratis en iedereen welkom. Een lekker middagje sporten, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het niet eenvoudig om [...]

Zondag 1 oktober gaan we weer lekker sporten en omdat het wat frisser wordt gaan we naar binnen. Dit keer hebben we een workshop handbal en gaan we apenkooien. Doe mee! Zoals altijd open, gratis en iedereen welkom.

Een lekker middagje sporten, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het niet eenvoudig om hun plek te vinden in de sport. Daarom is de Transgendergroep Nijmegen een sportgroep voor transgenders begonnen: om lekker te bewegen en ook nog andere transgenders te ontmoeten. We doen allerlei sporten en houden rekening met jong en oud, fit en minder fit. Natuurlijk zijn de kleedkamers gendervrij en kan je dragen wat je wilt, als je er maar prettig in kunt sporten. In 2017 is deelname gratis en inschrijving niet nodig. Je kunt je familie en vrienden meenemen.

Iedere 1ste zondag van de maand, 19:30 – 21:30.
Wanneer we binnen sporten, is dat meestal in Gymzaal Palembangstraat/Molukkenstraat 1, Nijmegen (kleedkamer open vanaf 19:15).

Vrijdag 27 oktober: Caféavond in het Roze Huis

Vrijdag 27 oktober komen we weer samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen, voor een drankje en een gezellig gesprek. Het gebouw heeft een kleedkamer, rolstoelvriendelijke zij-ingang en toilet en is geheel rookvrij. We komen samen van half 8 tot middernacht. Loop ook eens binnen!

Vrijdag 27 oktober komen we weer samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen, voor een drankje en een gezellig gesprek. Het gebouw heeft een kleedkamer, rolstoelvriendelijke zij-ingang en toilet en is geheel rookvrij. We komen samen van half 8 tot middernacht. Loop ook eens binnen!

Zaterdag 14 oktober: Buiten de Binary dag

Scroll down for English)  (Direct naar het programma / To the programme) Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je in de trein of de bus moet stappen bijvoorbeeld, naar Nijmegen of Arnhem. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel [...]

Scroll down for English)  (Direct naar het programma / To the programme)

Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je in de trein of de bus moet stappen bijvoorbeeld, naar Nijmegen of Arnhem. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel verloren. Tussen man en vrouw, tussen hetero en homo, tussen seksueel en aseksueel, tussen alle hokjes zit ook nog wat, de ruimte van… nou ja, van al het andere.
Op 14 oktober 2017 organiseert de Transgendergroep Nijmegen voor de 4de maal een dag vol workshops, lezingen, films, debat en meer over de ruimte buiten de hokjes. Om die ruimte te onderzoeken, namen te geven en die namen weer uit te gummen, en vooral om die ruimte te vieren.Kom langs en ontdek de veelzijdigheid en veranderlijkheid van seksualiteit, gender, verlangen, fantasie, uiterlijk, innerlijk, lichaam, identiteit en de rest. En breng je eigen veelzijdigheid mee natuurlijk!

Scroll naar beneden voor het voorlopige programma van de Buiten de Binary dag 2017! 

Zaterdag 14 oktober 2017, vanaf 10.30 uur, in het Roze Huis en cafe Marcus Antonius, St. Antoniusplaats 1 en 15, Nijmegen. Toegang gratis, inschrijving niet nodig.
Het Roze Huis is geheel rolstoeltoegankelijk (via de zij-ingang) en heeft een rolstoeltoegankelijk toilet, Marcus Antonius is niet rolstoeltoegankelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over toegankelijkheid.

— 

Beyond the Binary Day 2017
Clear answers can be nice. Like when you want to know whether you should take the train of the bus, to Arnhem of Nijmegen. But when we try to put clear labels on people a lot gets lost. Between man and woman, between straight and gay, between sexual and asexual, between all labels there is space, the space of.. well, of everything else.

On October 14th, 2107, the Transgendergroup Nijmegen holds it’s 4th Beyond the Binary day. A day full of workshops, movies, debates, presentations and more about the space beyond labels. To explore that space, give names to it, tear those names of again and most of all to celebrate that space.

Drop by and discover the versatility and fluidity of sexuality, gender, desire, fantasy, appearance, personality, body, identity and everything else. And bring your own versatility of course! Scroll down to see the programme. 

Saterday October 14th, 2017 from 10:30, at the Roze Huis and cafe Marcus Antonius, St. Antoniusplaats 1 en 15, Nijmegen. Free event, no registration
The Pink House is wheelchair accessible (via the side entrance) and has a wheelchair accessible bathroom, Marcus Antonius is not wheelchair accessible. Contact us if you need more accessibility information.

Tijd – Time

Marcus Antonius Roze Huis Grote Zaal Roze Huis Kleine Zaal
10.30 – 11.00 Inloop – Doors open
11.00 – 11.30

Opening with Sophie Labelle

Nederlands-English

11.30 – 12.45

Presentation by Sophie Labelle, author ‘Assigned Male’ webcomic

English

13.00 – 14.15

Workshop Bi Beyond Binaries door Barbara Oud en Aileen Pfauth

Nederlands

Presentation on Intersectionality by prof. dr. Mieke Verloo

English

Groepsgesprek Operatie Aftercare voor Transvrouwen

Nederlands

14.30 – 15.45

Trans & Ouderschap

Nederlands

Researching Gender and the Brain by Dr. Annelies Kleinherenbrink

English

Workshop Decolonizing Gender

English

16.00 – 17.15 Wat is intersekse? presentatie door Miriam van der HaveNederlands

Transanders panel

Nederlands

Film ‘United in Anger. A History of Act Up.’

English

17.30-19.00 Potluck
19.00-20.15

A Rock musician’s journey before to after transition. Presentation Marcia Deville

English

Van twee walletjes of tussen wal en schip? door Hilda en Nico

Nederlands

Workshop Slash Fiction by Rense

English

20.30 – 21.45

Gesprek over seks, drugs en gezond verstand

Nederlands

Talkshow Queer Activism by Olave Basabose

English

22.00 – late Afterparty with live music by Marcia Deville


Presentation by Sophie Labelle, author ‘Assigned Male’ webcomic 
We’re proud to announce that Sophie Labelle, author of the wellknown webcomic Assigned Male, is with us all the way from Montreal, Canada! Her comics in which gender norms and privilege are seen through the experience of young trans and gendervariant kids are read around the world and she has producted numberous great books and zines on gender. Sophie visits our Buiten de Binary festival as a stop on her first European Tour. She’ll talk about her work as an author, artist and public speaker and her experiences as a trans woman doing art on the internet. She’ll also be selling and signing some of her books and comics.


Workshop Bi Beyond Binaries door Barbara Oud en Aileen Pfauth
Vandaag spelen we het beroemde spel Beyond Binaries van de Amerikaanse Bi-activist Robyn Ochs. Tijdens dit interactieve spel wordt seksuele diversiteit en genderdiversiteit zichtbaar gemaakt op een unieke en verrassende wijze. Als deelnemer vul je anoniem een vragenlijst in en dan kan het spel beginnen!
Het spel wordt begeleid door twee jonge bi-activisten Barbara Oud en Aileen Pfauth. Ze hebben de handen ineen geslagen om mensen op een nieuwe manier na te laten denken over biseksualiteit en seksuele diversiteit.

Presentation on Intersectionality by prof. dr. Mieke Verloo 
We are have more than one identity. Our race, sexuality, gender, social class, etc. all form parts of who we are. Intersectionality is the study of how these identities overlap and how they effect us when we face systems of oppression. Each element or trait of a person is inextricably linked with all of the other elements of who they are and if we face more than once form of oppression the combination of those forms of oppression creates unique forms of violence.
Mieke Verloo is professor of comparative politics and inequality issues at the department of Political Science and is affiliated with the Institute for Gender Studies at Radboud University and one of Europe’s the leading researchers on intersectionality and oppression. Her focus is on how gender inequality relates to other axes of privilege and power, such as race/ethnicity, class and sexuality.

Groepsgesprek Operatie Aftercare voor Transvrouwen
Veel transgender vrouwen zien graag uit naar het moment van de SRS, de sex reassignment surgery, zodat de beleving tussen je benen daarna is zoals je het altijd al hebt gewenst. Hoe is het echter kort na deze ingreep? Was je voorlichting over het herstel na de ingreep goed? Waren de protocollen duidelijk? Bijvoorbeeld hoe en hoe vaak je moest gaan dilateren? Valt zoiets mee? Hoe plan je dat in je dagelijks schema? Wat komt er allemaal bij kijken? Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal. Dit groepsgesprek is alleen voor transvrouwen en non-binaire transgenders voor wie dit relevant is. Zij mogen hun partner meenemen.

Trans & Ouderschap
Steeds meer transgenders willen hun kinderwens in vervulling zien gaan. Wat komt daar bij kijken en hoe pak je dit aan? Denk aan keuzes zoals hulp van een (on)bekende zaaddonor, draagmoederschap of de keuze voor pleegouderschap. Ook zijn er transgender personen die al kinderen hadden voordat zij in transitie gingen. Hoe is de relatie met je kinderen binnen het trans-ouderschap? Denk aan de openheid binnen het gezin over de transgender achtergrond. Hoe kijken kinderen en de omgeving er tegenaan. Hoe ga je hiermee om

Researching Gender and the Brain by Dr. Annelies (A.V.) Kleinherenbrink,
Are brains male or female? And if they are, is that because femininity and masculinity are ‘hardwired’ or because cultural context shapes the brain? Exploring these different options, dr. Annelies Kleinherenbrink discusses the social implications of ‘the sexed brain’ versus ‘the plastic brain’ and asks how we can escape the ongoing nature-nurture debate about gender roles.”

Workshop: Decolonizing Gender
In this lecture+workshop, we will observe historical facts from decolonial societies and discuss how the colonization and white supremacy forced uniform spiritual beliefs, heteronormativity and gender binary to various decolonial societies. We will discuss how white supremacy used policy on sex, body and gender appearance to facilitate exploitation, and how imperialism continues to affect our perspective on history and the queer struggle.

Transanders panel
Transgender zijn wordt in de media vaak voorgesteld op 1 manier: De wereld ziet je als man maar je bent een vrouw, dus pas je je naam en voornaamwoorden aan, ga je naar een psycholoog, neem je hormonen, dan 1 of meer operaties… of omgekeerd. Maar transgenders zijn net zo diverse als de mensheid en er zijn heel veel manieren om jezelf te zijn, met of zonder ‘hokje’, met of zonder het veranderen van je lichaam. Tijd dus voor andere verhalen! In dit panel interviewen we vijf mensen die zich geen man of vrouw voelen, of niet het ‘standaard’ transitie traject kozen.

Wat is intersekse? presentatie door Miriam van der Have
Wat is intersekse? Waar zijn die mensen dan? En veel meer!’ Miriam van der Have is directeur van NNID (Nederlands Netwerk Intersekse/DSD). In haar presentatie legt zij uit wat intersekse is en wat DSD is, hoe vaak het voorkomt, waarom je er nog maar zo weinig over hoorde, wat de issues zijn, waarom de samenwerking lhbti zo belangrijk is. En ‘How can I help?’: ze vertelt hoe je de interseksegemeenschap het beste kunt steunen. Erna is volop ruimte voor discussie.

Film: United in Anger. A History of Act Up. 
United in Anger: A History of ACT UP is a 2012 documentary film about the beginning and progress of the AIDS activist movement from the perspective of the people fighting the epidemic. Archival footage with oral histories of members of ACT UP depicts the history of civil disobedience against corporate greed, social indifference, and government negligence in the face of AIDS.

English, no subtitles.

Marcia Deville: A Rock musician’s journey before to after transition.
Marcia Deville played bass in various bands in California, Germany and Belgium for three decades and in 2014 she became front singer of her own Rock band: Red Baroness & the Murder Kings. She also developped solo acoustic performances as The Red Baroness. Marcia speaks about her life on the road as a rock musician, feminist & trans woman.

Potluck 
Net als voorgaande jaren hebben we voor wie wil weer een potluck. Neem iets lekkers mee, zet het op tafel en we delen samen alles. Wij zorgen weer voor voldoende borden, bestek etc. Vergeet niet duidelijk op je eten te zetten als er vlees, andere dierenproducten, gluten of pindas in zitten. Dan kunnen vegetariers, veganisten, mensen met allergien etc. ook lekker mee-eten.

Van twee walletjes of tussen wal en schip? door Hilda en Nico
Workshop over de vooroordelen, voor- en nadelen van biseksualiteit. Vind je het leuk om biseksueel (pan, queer, fluïde enz.) te zijn of niet? Vind je het makkelijk of niet? Kun je zelf vinden wat je zoekt? Hoe reageren anderen?
Hilda van Reeuwijk is sociaal werker, voorlichter en multifunctionele duizendpoot. Zij labelt zichzelf niet, omdat het voor haar niet uitmaakt wat iemand tussen diens benen heeft. Nico Lippe is activist seksuele- en genderdiversiteit, coördinator van verschillende groepen en activiteiten, en geeft voorlichting en workshops.

Workshop Slash Fiction
Suppose the characters from your favorite book/series/movie were queer? Suppose they had adventurous sex? Or fell madly in love with each other? Does that sound like something to read or write about? Well, you can! Slash fiction is the production of erotic fiction based on famous stories. It is popular on the internet but slash is as old as fiction itself and often takes a rebelious attitude towards literature, taking control of classic stories and making them into worlds for sexual exploration or satire. In this workshop we were discuss why people write erotic stories about their favorite characters and what to expect in an online slash community. We will also take up a pen and write… whatever we want!

Gesprek over seks, drugs en gezond verstand
Seks en drugs en rock & roll is al sinds de originele punk-hit een synoniem voor een mooie wilde tijd. En dan het liefste allemaal tegelijk. Met het mengen van seks en drugs kun je hele mooie ervaringen hebben. Wel is het prettig te weten welke opties er zijn, wat het effect van drugs is op je lichaam en waar je rekening mee moet houden om het leuk en veilig te houden. Twee van onze nieuwsgierige vrijwilligers interviewen een kenner op dit gebied die jaren lang heeft gewerkt op seksfeesten voor mannen.

Talkshow Queer Activism by Olave Basabose
Olave Basabose speaks with queer organisers about how to create a strong network for intersectional activism and how to create change while taking care of each other. Participants are Jasper Albinus (DoeTank Peer), Manon la Decadence (Gender Bending Queer Party), Nikki Veldkamp (International Socialists), Rense Havinga (Buiten de Binary day and more stuff) en Olave (host)

Afterparty with live music by The Red Baroness 

After playing bass in various bands in California, Germany and Belgium for three decades, Marcia Deville decided that she would create her own Rock band as a female fronted singer in 2014: Red Baroness & the Murder Kings. As the Red Baroness she also developped a solo acoustic set singing and playing songs by Red Baroness & the Murder Kings and solo songs that wouldn’t fit within the bands power rock style.

Donderdag 12 oktober: Caféavond in café Van Deelen

Donderdag 12 oktober is weer onze vaste caféavond vanaf half 8 in café Van Deelen aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Loop ook eens binnen. Misschien is het wel terrasweer!

Donderdag 12 oktober is weer onze vaste caféavond vanaf half 8 in café Van Deelen aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Loop ook eens binnen. Misschien is het wel terrasweer!

Zondag 1 oktober: Trans Sport! Badminton en Voetbal.

Zondag 1 oktober gaan we weer lekker sporten en omdat het wat frisser wordt gaan we naar binnen. Dit keer gaan we voor badminton en voetbal. Doe mee! Zoals altijd open, gratis en iedereen welkom. Een lekker middagje sporten, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het niet eenvoudig om hun plek te [...]

Zondag 1 oktober gaan we weer lekker sporten en omdat het wat frisser wordt gaan we naar binnen. Dit keer gaan we voor badminton en voetbal. Doe mee! Zoals altijd open, gratis en iedereen welkom.

Een lekker middagje sporten, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het niet eenvoudig om hun plek te vinden in de sport. Daarom is de Transgendergroep Nijmegen een sportgroep voor transgenders begonnen: om lekker te bewegen en ook nog andere transgenders te ontmoeten. We doen allerlei sporten en houden rekening met jong en oud, fit en minder fit. Natuurlijk zijn de kleedkamers gendervrij en kan je dragen wat je wilt, als je er maar prettig in kunt sporten. In 2017 is deelname gratis en inschrijving niet nodig. Je kunt je familie en vrienden meenemen.

Iedere 1ste zondag van de maand, 19:30 – 21:30.
Wanneer we binnen sporten, is dat meestal in Gymzaal Palembangstraat/Molukkenstraat 1, Nijmegen (kleedkamer open vanaf 19:15).

Vrijdag 22 september: Caféavond in het Roze Huis

Vrijdag 22 september komen we weer samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen, voor een drankje en een gezellig gesprek. Het gebouw heeft een kleedkamer, rolstoelvriendelijke zij-ingang en toilet en is geheel rookvrij. We komen samen van half 8 tot middernacht. Loop ook eens binnen!

Vrijdag 22 september komen we weer samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen, voor een drankje en een gezellig gesprek. Het gebouw heeft een kleedkamer, rolstoelvriendelijke zij-ingang en toilet en is geheel rookvrij. We komen samen van half 8 tot middernacht. Loop ook eens binnen!