7 mei: Buttons maken

Op 7 mei gaan we nieuwe buttons maken in het Roze Huis!
Hiervoor hebben we nieuwe ontwerpen nodig.
De buttons worden in twee maten gemaakt en zijn rond. Voor het kleine formaat moet de diameter van het ontwerp maximaal 2,1 cm zijn. Voor het grote formaat moet de diameter maximaal 4,6 cm zijn.

De ontwerpen moeten vóór vrijdag 6 mei aangeleverd worden, zodat ze op tijd geprint kunnen worden. Dit kun je doen door ze te sturen naar het emailadres van de transgendergroep,
info@transgendernijmegen.nl.

Afbeeldingen worden op dit format gemaakt:
https://drive.google.com/file/d/1KYhVCvWzPAhXjWrF1B8KS3SQ_BYP8Slb/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1rmIPuOWkU2TyvhhkPX375qtlMYOQKjVp/view?usp=sharing

16 april: Gespreksgroep Coming Out

Uit de kast komen is voor veel transgender/non-binaire mensen een groot en spannend ding. In deze gespreksgroep gaan we het hier over hebben. Heb je je coming out al gehad en hoe reageerde men hierop? Of ben je nog niet out en hoe bereid je je coming out voor? Hoe kan iemand anders je helpen? Wat is een fijne reactie en wat niet? Hoe pak je het aan op je studie of werk?

Hoever je in je coming out ook zit, je bent welkom tijdens deze gespreksgroep. Op deze middag is alle mogelijkheid om dit onderwerp te onderzoeken, je bent welkom om je vragen, gevoelens en gedachten hierover te delen.

Deze gespreksgroep wordt begeleid door Mathilda en Max, vrijwilligers van de Transgendergroep.

6 maart: Wandelen met TGN

Zondag 6 maart gaan we weer in Nijmegen met de TGN-groep wandelen!

We maken een wandeling vanuit het Valkhofpark in Nijmegen, langs de Waal en komen uiteindelijk in het Valkhofpark weer aan. De activiteit duurt van 13:00 tot ongeveer 16:00 en de afstand zal ongeveer 5-7km bedragen. Tijdens de wandeling kan je met andere mensen praten en bijkletsen, terwijl je door een mooie Nijmeegse omgeving wandelt. Halverwege de wandeling zullen we een rustpauze inlassen. Dit kan naar wens op een rustige plek zijn, of indien mogelijk op een terrasje.

We plannen een mooie route en zorgen er uiteraard voor dat de wandeling in een fijne en veilige omgeving plaatsvindt. We houden zoveel mogelijk rekening met de mensen die mee gaan wandelen. Het zal zeker geen Nijmeegse 4-daagse worden. Desondanks is het wel verstandig om comfortabele schoenen te dragen en wat te drinken/eten mee te nemen voor onderweg.

Heb je vragen over deze activiteit, dan kun je die sturen naar info@transgendernijmegen.nl of naar @Mirthe op Discord.

27 februari: Brainstormsessie Buiten de Binary

Hoewel het nog ver weg lijkt, is het alweer tijd om te beginnen aan de Buiten-de-Binary dag van 2022!
Deze vindt plaats in de eerste week van oktober en is een dag bedoeld voor lezingen, workshops, films en alle andere dingen gerelateerd aan het niet mooi in de hokjes passen.

Om hieraan te beginnen organiseren we op 27 februari van 13:00 tot 15:00 uur een brainstormsessie in het Roze Huis. Hierin kunnen we samen nadenken over dingen die we graag zouden zien op de volgende editie van deze mooie dag. Deze brainstormsessie is zonder enige verdere verplichtingen.

Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers voor het organiseren van het evenement. Als je mee wilt helpen, laat het ons weten! Dit kan door een mailtje te sturen naar transgendernijmegen@gmail.com of door een berichtje te sturen via een van onze social media.

20 november: Transgender Gedenkdag in het Vrijheidsmuseum

Ter gelegenheid van de Internationale Transgender Gedenkdag organiseert het Vrijheidsmuseum op zaterdag 20 november 2021 in samenwerking met historicus Alex Bakker en de Transgendergroep Nijmegen een speciale activiteit met het thema ‘Transgender erfgoed en gedenken’. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de wisselexpositie ‘Buitengewone Geschiedenis. Transgender in Nederland’ die van 6 november t/m 31 december 2021 in het Vrijheidsmuseum te zien is.

Tijdens de internationale gedenkdag staan we stil bij de honderden trans personen die jaarlijks wereldwijd door geweld of zelfmoord om het leven komen. Het Vrijheidsmuseum staat niet alleen stil bij de slachtoffers van 2021, maar kijkt verder terug in de geschiedenis, naar de vele trans personen die hun leven hebben verloren of nooit zichzelf konden zijn. Ook is er aandacht voor de vraag hoe we omgaan met het erfgoed en het verhaal van mensen die hun eigen verhaal niet meer kunnen vertellen.

Het programma start om 13.30 uur met een workshop van historicus Alex Bakker, maker van de tentoonstelling in samenwerking met IHLIA. Hij vertelt over het leven en de nalatenschap van Aaïcha Bergamin (1932-2014). Omdat ze sinds de jaren ’50 leefde als de vrouw die was, werd ze lastiggevallen, verstoten, gearresteerd en gedwongen opgenomen. Maar ze bleef zichzelf, reisde de wereld over en vocht voor het woord ‘vrouw’ in haar paspoort. Aaïcha overleefde en kon haar eigen verhaal vertellen. Bakker neemt ons mee van het nalatenschap van Aaïcha naar andere verhalen en de bredere context van transgender erfgoed. Na de workshop wordt er een bezoek gebracht aan de wisselexpositie ‘Buitengewone Geschiedenis’.

Entreeprijs: € 6,50 per persoon. De Museumkaart is geldig.
Aanvang: 13.30 uur. Inloop: 13.00 uur. Tot 17.00 uur.
Reserveren is noodzakelijk: welkom@vrijheidsmuseum.nl of telefonisch via 024-3974404.

Let op: vanwege de geldende coronaregels heb je alleen toegang tot het Vrijheidsmuseum als je in het bezit bent van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en een ID-bewijs.

31 oktober: Gespreksgroep Hormonen

31 oktober 13:00, inloop vanaf 12:30
Het Roze Huis, Sint Anthoniusplaats in Nijmegen
Aanmelden niet nodig

Hormonen hebben vaak een rol in het leven van transgender/nonbinaire mensen, maar die kan sterk verschillen tussen personen. Wel of geen hormoontherapie? Welke hormonen? Al begonnen of nog aan het wachten? Met een genderteam of zelf? Welke verwachtingen en effecten zijn er? Uiterlijk en innerlijk? Welke bijeffecten en praktische overwegingen?

Wat betekenen hormonen voor jou? Zijn er dingen die je graag wilt vragen of juist wilt delen over hormonen? Op deze middag is er alle mogelijkheid om dit onderwerp samen te onderzoeken. Wat voor rol hormonen ook in jouw leven spelen, je bent welkom om je ervaringen en gevoelens erover te delen.

De gespreksgroep wordt begeleid door Aurelia en Marein, vrijwilligers van de Transgendergroep. Er zijn bij dit groepsgesprek geen professionele zorgverleners aanwezig.

2 oktober 2021: Buiten de Binary

Op 2 oktober organiseert de Transgendergroep Nijmegen de 7e editie van Buiten de Binary: een dag vol activiteiten geweid aan gender en seksualiteit. Lees er hier alles over!

4 september: Wandelen bij Veur-Lent

De aankondiging is een beetje laat, maar we gaan zaterdag wandelen bij Veur-Lent! We verzamelen om 13:00 en vertrekken vanaf het stationsplein in Nijmegen om 13:30. Vóór 16:00 zijn we weer terug bij het station/centrum.

We lopen naar Veur-Lent over de Snelbinder en nog iets verder en komen dan via de Waalbrug weer terug. Onderweg nemen we een pauze om wat te eten en drinken. Je kan dit zelf meenemen of iets bestellen bij de cafés op Veur-Lent. Na de wandeling is het natuurlijk ook mogelijk om samen iets te drinken/eten.

https://www.facebook.com/events/920240275226686

14 augustus: Picknick met Autiroze

Op 14 augustus gaan we van 1 tot 6 uur ‘s middags in het Kronenburgerpark picknicken. Deze keer samen met Autiroze Nijmegen! Een mooie kans om ervaringen uit te wisselen en vooral ook heel gezellig. Lees hier meer over AutiRoze op de site van Autiroze Nijmegen en op de site van COC Nijmegen.

We zitten bovenaan het park, je kan ons herkennen aan de transvlag. Neem wat te eten en drinken mee en kom erbij zitten. Aanmelden is niet nodig, je kan op elk moment aansluiten. Mocht de picknick vanwege slecht weer niet doorgaan, komt dit een paar dagen van tevoren op onze website/Facebook/Discord te staan.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, buitenshuis en tekst

17 juli: Wandelen Heumensoord

We gaan een boswandeling maken in Heumensoord. We beginnen om 13:00 bij de parkeerplaats aan de Beukenlaan (zie kaartje). Halverwege zullen we even pauzeren. Het is aan jezelf om iets te eten en drinken mee te nemen. Vergeet ook niet schoenen aan te trekken waar je fijn op loopt! Als je wat slecht ter been bent is er een alternatieve wandelroute of kan je halverwege met de auto worden opgepikt. Als je vragen hebt kan je een berichtje sturen op Discord of via de mail: info@transgendernijmegen.nl.

Kan een afbeelding zijn van kaart en buitenshuis