De activiteiten van de Transgendergroep Nijmegen zijn erop gericht een bijdrage te leveren aan de emancipatie en sociale acceptatie van transgenders in de samenleving.

 

Naast heldere informatievoorziening naar buiten toe willen wij sociaal contact tussen transgenders tot stand brengen en emancipatie bevorderen door het verbeteren van het zelfbeeld van transgenders. Wij hopen zo meer transgenders de mogelijkheid te geven maatschappelijk te gaan staan voor wie ze zijn. Alleen dan krijgt de emancipatie en sociale acceptatie inhoud en zal er werkelijk iets veranderen in de nu vaak slechte maatschappelijke positie van de transgenders.

De transgendergroep geeft sinds 2007 maandelijks in de stad Nijmegen gelegenheid aan transgenders om in een veilige omgeving uit te komen voor de eigen genderidentiteit. Zij tracht de emancipatie van de doelgroep sinds 2012 verder bevorderen door op regelmatige basis workshops en voorlichtingsactiviteiten te organiseren en transgenders te stimuleren zelfstandig samen te gaan eten of winkelen in de stad of andere maatschappelijke activiteiten te ontplooien. 

Transgendergroep Nijmegen is onderdeel van COC Nijmegen en onderhoud nauwe contacten met de Landelijke Kontakt Groep Travestie en Transeksualiteit (LKG T&T) en Transgender Netwerk Nederland (TNN).

De groep bestaat uit een breed scala aan trangenders, transmannen, transvrouwen, travestieten, transseksuelen, genderqueers  en partners, familie en vrienden van transgenders. De leeftijden lopen uiteen en er is een grote component jongeren.

Zaterdag 14 oktober: Buiten de Binary dag

21 juli 2017

Zondag 6 augustus: Sportavond zwemmen

21 juli 2017

Vrijdag 28 juli: Caféavond in het Roze Huis

21 juli 2017

Donderdag 13 juli: Caféavond in café Van Deelen

21 juli 2017

Zondag 2 juli: Sportavond

9 juni 2017