Donderdag 25 september: Nieuwe caféavond in het Roze Huis

Zin de Transgendergroep te bezoeken maar toch een beetje nerveus in een openbaar café? Zin in je nieuwe jurk naar de groep te gaan maar wil je je niet thuis omkleden? Vanaf september begint de Transgendergroep Nijmegen met avonden in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.
Het Roze huis is het pand van de LHBT beweging in Nijmegen. Op onze avonden heeft onze groep het pand voor zichzelf. Het gebouw heeft een kleedkamer, rolstoelvriendelijke ingang en toiletten en is geheel rookvrij. De gastvrouwen van deze avond zijn Amy en Tineke. De avonden zullen plaatsvinden op elke 4de donderdag van de maand van half 8 tot middernacht.

Onze allereerste avond in het Roze Huis, 25 september, starten we extra feestelijk met een speciale gast. Regisseur Bart Peters komt zijn film ‘Laura’ laten zien: een korte film over de ervaring van een transvrouw die voor het eerst in haar passende gender naar buiten treedt. Daarbij verteld Bart over het maken van de film en wat dit voor hem betekende. Bart Peters (24 jaar) is in 2012 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie, als jongste student ooit toegelaten binnen de regieklas. In de meeste films van Bart speelt gender en seksualiteit een belangrijke rol. De film Laura is gemaakt in een periode waarin hij zelf heel erg zat te worstelen met zijn lichaam en gender. Laura is een klein kijkje in de ziel van de angsten die Bart in eerste instantie had voor het transgenderleven. In 2012, een jaar na het maken van de film, heeft Bart toch besloten om de stap te zetten om in transitie te gaan. Een persoonlijk verhaal en een mooie aangrijpende film. Het beloofd dus een extra bijzondere eerste avond te worden!

De avonden in café Meermin blijven gewoon bestaan op iedere tweede donderdag van de maand. Kijk voor het overzicht van al onze ontmoetingen in 2014 op deze website. Vragen? Stuur een mailtje naar info@transgendernijmegen.nl, we helpen je graag.