Donderdag 26 november: Filmavond ‘Next Goal Wins’ met nagesprek

Donderdag 26 november hebben we weer een filmavond in het Roze Huis. 

DE FILM:
Dit maal draaien we ‘Next Goal Wins’. Dat is GEEN film over een transgender! Next Goal Wins is een voetbalfilm over het nationale team van American Samoa, wereldwijd bekend als ‘het slechtste team ter wereld’, dat uitdagingen overwint om hun droom te bereiken: een wedstrijd winnen. Dat 1 van de spitsen transgender is staat het team nauwelijks bij stil. Zij hoort er gewoon bij. Een bijzonder portret over wat het betekend om winnaar te zijn.

EN DAARNA:
Gaan we samen in gesprek over de vraag ‘hoe zorgen we dat transgenders is alle sportteams welkom zijn?’. Een spreker van de John Blankenstein Foundation, een stichting die zich al 7 jaar inzet voor homo-acceptatie in de sport, zal vertellen wat zij tot op heden gedaan hebben en wat de resultaten waren. Daarna zullen we samen spreken over de vraag of transgender-acceptatie in de sport met dezelfde methoden te bereiken is, of toch anders?

De film zal om 20.00 uur beginnen, het gesprek meteen daarna rond 21.30 uur. Entree natuurlijk weer gratis en iedereen is welkom!