18 november 2016: Avond over relaties

Thema-avond Transgender Nijmegen

Het was een mooie avond in Nijmegen, vrijdag 18 november. Er waren veel stellen samen. Een enkele transvrouw was zonder haar vrouw gekomen en een andere transgender met meer dan één partner. Marian Geurtsen vertelde over haar eigen ervaringen met de transitie van haar partner en welke vragen dat bij haar opriep.

Een bezoeker vertelde dat zij deze zomer van haar man te horen kreeg dat hij in transitie wilde. Ze is meteen op zoek gegaan naar literatuur en kwam “Een bijzondere liefde” op het spoor. Besteld en gelezen, binnen een week. Het gaf haar heel veel herkenning, vertelde ze. Haar partner, een transvrouw aan het begin van haar transitie, was dankbaar dat dit boek er is en dat zij nu samen de transitie tegemoet gaan. Er zijn nog altijd vragen en onzekerheid wat deze gendertransitie voor hun huwelijk gaat betekenen, maar ze hoeven niet alles opnieuw uit te vinden.

  • “Deze avond is een hele goede aanvulling op het boek. De vragen die ik nog over had na het lezen van het boek, zijn nu beantwoord.”

Origineel op eenbijzondereliefde.nl