Vrijdag 21 juni: Lezing over Transgender & Seksualiteit en film ‘Romeos’

Wanneer vertel ik mijn date dat mijn lijf er onder mijn kleren anders uitziet dan je zou verwachten? Kun je nog genieten van seks na je operatie? Is het normaal dat ik met dit lijf nog geen seks wil hebben? Of juist: hoe kan ik genieten van seks, ook al klopt mijn lijf nog niet? Vragen die je jezelf kunt stellen als je transgender bent en/of in transitie bent.

Tamar Doorduin doet voor Rutgers WPF onderzoek naar de seksuele gezondheid van transgenders en naar hun informatiebehoefte over dit onderwerp. Ook werkte ze mee aan teksten voor transjongeren op seksuele voorlichtingssite Sense.info en aan de Expreszo insert Trans&Zo. Vrijdag 21 juni presenteert ze wat tot nu toe uit onderzoek bekend is over dit onderwerp, en vertelt over het informatiemateriaal dat tot nu toe is ontwikkeld.

Na haar lezing draaien we de film Romeos: een Duitse film (met ondertitels) over de jonge transman Lucas, die zich prima thuis voelt in de homoscene van Keulen, tot hij verliefd wordt op een andere jongen en ontdekt dat toegeven dat hij een transman is lastig kan zijn.

Locatie: het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 te Nijmegen. Vrijdag 21 juni, van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur), toegang gratis.