Zaterdag 14 april Boekpresentatie Transgender in Nederland – Alex Bakker

Alex Bakker vertelt over de transgendergeschiedenis van Nederland. Wanneer werden transgenders voor het eerst zichtbaar in ons land, en hoe werd er op hen gereageerd – door direct betrokkenen, media, en door de autoriteiten? Hoe verhoudt deze geschiedenis zich tot transgender emancipatie in andere landen? Onlangs verscheen ‘Transgender in Nederland. Een buitengewone geschiedenis’. In dit [...]

Alex Bakker vertelt over de transgendergeschiedenis van Nederland. Wanneer werden transgenders voor het eerst zichtbaar in ons land, en hoe werd er op hen gereageerd – door direct betrokkenen, media, en door de autoriteiten? Hoe verhoudt deze geschiedenis zich tot transgender emancipatie in andere landen?

Onlangs verscheen ‘Transgender in Nederland. Een buitengewone geschiedenis’. In dit boek zet Alex Bakker uiteen welke ontwikkelingen vanaf de jaren vijftig tot aan het heden te ontwaren zijn.

Alex (1968) is historicus en werkt als schrijver en onderzoeker voor onder andere tentoonstellingen en documentaires. Hij was co-creator van de internationaal bekroonde documentaire Transit Havana uit 2016. Over zijn persoonlijke achtergrond als transman publiceerde hij in 2014 het boek Mijn valse verleden.

Sorry, comments are closed for this post.