Zaterdag 15 december: Zwemmen voor Transgenders

Voor veel transgenders is zwemmen een moeilijke kwestie. Soms is het niet mogelijk je prettig te voelen binnen de gestelde kledingregels of wordt men aangestaard of zelfs lastig gevallen op basis van kledingkeus of uiterlijk. Erg jammer, want zwemmen kan heerlijk zijn. Om de drempel te verlagen organiseert de Transgendergroep Nijmegen een besloten zwemacitiviteit voor transgenders.

Zaterdag 15 december van 14:30 tot 16:30 gaan we samen zwemmen in Zwembad Oost, aan de van Beethovenstraat 6-8 Nijmegen. Voor deze eerste keer is deelname GRATIS. Op een badmeester van Sportfondsen Nijmegen na is het zwembad geheel van ons. Het is een activiteit voor alle transgenders (uiteraard inclusief twijfelaars, travestieten, drag kings, genderqueers etc etc) of je nu eerder bij de Transgendergroep Nijmegen bent geweest of niet, maar om te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt is de activiteit niet voor vrienden en familie en is fotograferen tijdens de activiteit niet toegestaan. Verder is het toegestaan om naast zwemkleding ook een t-shirt te dragen, zorg er wel voor dat je deze voor het zwemmen nog een keer goed afspoelt met alleen water (ivm vuil en zeep-resten).

Kom je van station Nijmegen? Neem dan bus 8 richting Berg en Dal en stap uit bij bushalte Badhuis of neem bus 5 richting Groesbeek en stap uit bij bushalte De Kazerne. Vanaf 14:15 uur staan er twee mensen (Lisa en Rense) buiten om mensen te verwelkomen.