Zaterdag 8 april: Workshop Balfolk

De Workshop: 
Kort gezegd is balfolk te omschrijven als een springlevende traditie, met allerlei invloeden uit verschillende muziek- en dansstromingen, waarbij het vooral draait om leuk met elkaar dansen. Dansen doe je met z’n tweeën, met meerderen of zelfs met de hele groep, waardoor je op een leuke manier met veel verschillende mensen kan dansen. De basis is simpel, zodat iedereen – jong of oud of twee linker voeten – mee kan doen. Ondanks dat de basis simpel is, kan je eindeloos binnen die basis variëren, waardoor elk dansje anders is.
foto van Rense Havinga.Tijdens de workshop gaan we kennis maken met een aantal van de verschillende dansen. Ook duiken we dieper in wat samen dansen nu juist zo fijn maakt. Een partner of eerdere danservaring is niet nodig. Meer weten over balfolk? www.balfolk.nl of 
https://youtu.be/09p2maUC_g8

De workshopgeefster:
Als je tien jaar geleden tegen Jolanda Snellenberg had gezegd dat ze ooit fanatiek danser en zelfs dansjuf zou worden, had ze je waarschijnlijk uitgelachen. Totdat ze balfolk en de wereld van het partnerdansen ontdekte, zoals zoveel mensen via een vriendinnetje. Nu danst Jolanda alweer 9 jaar, organiseert al bijna even lang zelf bals en sinds een aantal jaar geeft ze ook les, wekelijks in Nijmegen en af en toe een workshop ergens in het land. Ondanks verscheidene uitstapjes naar andere dansstijlen, zoals blues dansen (waar ze inmiddels ook les in geeft), blijft balfolk haar thuis en haar grootste passie. Juist de enorme vrijheid die balfolk binnen de dansen heeft, de energie in de zaal en het spel met al die verschillende partners voeden een verslaving die waarschijnlijk nooit meer weg zal gaan en waar ze graag anderen mee besmet.

Zaterdag 8 april, vanaf half 2 (inloop 1 uur) tot 5 uur. In het Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen. Toegang gratis en inschrijven niet nodig.