Zondag 26 november: Workshops over intimiteit en seksuele oriëntatie

Op zondag 26 november organiseren Transpectrum en Transgendergroep Nijmegen 2 workshops voor transgenders over intimiteit, grenzen en verlangens en over seksuele oriëntatie. Let op: Inschrijven verplicht! Vol = vol.

1. Transgender en seksuele oriëntatie

Er is weinig bekend over seksuele voorkeuren en seksuele beleving van transgender mensen. Wel is bekend dat transgenders vaker homo, lesbisch, bi- of panseksueel zijn dan cisgender mensen en dat zij vaker aseksueel zijn. Hoe zit dat bij jou? Zijn jouw seksuele gevoelens en voorkeuren veranderd tijdens of na je transitie? Zijn niet-binaire mensen vaker bi- of panseksueel dan binaire mensen.
In deze workshop praten we aan de hand van jullie persoonlijke ervaringen over deze zaken en nog veel meer.
Begeleider: Nico Lippe (54) identificeert zich op dit moment als postgender en panseksueel. Hij is o.a. coördinator van Transgendergroep Nijmegen, Voorlichting Biseksualiteit en van het Bi-Café Nijmegen. Hij verdiept zich al jaren in allerlei onderwerpen mbt geslacht, gender, relaties en seksualiteit, en leert nog voortdurend nieuwe dingen.

2. Workshop Intimiteit, grenzen en verlangens

In een besloten en veilige setting gaan we het met elkaar hebben over hoe we onze intimiteit beleven. Dit kan zijn in een intieme relatie met je partner, een vriendschap of een seksuele relatie. Tijdens de workshop worden we ons bewust van welke behoeftes en verlangens we hebben. Wat hebben we nodig om ons te kunnen opstellen voor intimiteit en ons veilig en geborgen te voelen?
We kijken ook naar waar onze grenzen liggen. Door vooraf na te denken over wat onze grenzen zijn kunnen we ze tijdens het samenzijn met een ander beter herkennen en communiceren. Dit zorgt ervoor dat we zelf zorg kunnen dragen voor een prettige ervaring en ons meer kunnen openstellen voor intimiteit.

Zie voor meer informatie http://transpectrum.nl/bijeenkomsten/

Begeleider: Youri de Blok (32) is maatschappelijk werker en heeft in 2016 Transpectrum opgezet waarin hij begeleiding aanbied voor transgender personen en hun naasten. Daarnaast geeft hij trainingen aan zorgprofessionals over het transgender-zijn en genderdiversiteit. Hij omarmt zowel zijn vrouwelijke als mannelijke aspecten (zoals de maatschappij ze zou omschrijven). Two-spirit spreekt hem wel aan, maar hij wil zichzelf niet in een hokje stoppen. Een mens is altijd ruimer dan dat.

Datum: Zondag 26 november
Locatie: Jimmy’s Nijmegen
Adres: van Berchenstraat 3b, Nijmegen http://jimmys024.nl/

Programma: 12:30 inloop
13:00 workshop 1
15:00 pauze
15:30 workshop 2
17:30 eind

Meer informatie en aanmelden via ons contactformulier.

Ivm het maximum aantal deelnemers zijn alleen aanmeldingen via dit adres geldig.
Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Bij meer dan 15 aanmeldingen wordt je op de wachtlijst geplaatst. Je krijgt bericht als je alsnog geplaatst kunt worden. Meld je alsjeblieft zo snel mogelijk af als je verhinderd bent of je om anderen redenen terug kocht trekken. Dan kan een ander in jouw plaats deelnemen. Deelname aan beide workshops is mogelijk. Geef bij je aanmelding duidelijk aan of je je opgeeft voor de workshop Intimiteit, grenzen en verlangens, Transgender en seksuele oriëntatie of voor beide workshops.