Zondag 28 juni: Trans Sport Nijmegen

Een lekker middagje sporten met je team, het lijkt zo simpel maar voor veel transgenders is het lastig om hun plek te vinden in de sport. Het komt vaak voor dat een transgender niet mag deelnemen in het mannen- of vrouwenteam waar ze zich thuisvoelen of niet welkom is in de kleedkamer. Ook voelen transgenders zich soms niet comfortabel met hun lichaam en dat is niet bevorderlijk voor het plezier in sporten. Sporten moet voor iedereen leuk zijn en om dat te bereiken gaat de Transgendergroep Nijmegen op zondag 28 juni niet denken maar doen: door samen te sporten.

Van 12 uur tot 5 uur ’s middags zal er in de Sporthal Onder de St Steven van alles te doen zijn. Voetbal, volleybal, badminton, kungfu en in hartje zomer ook een watergevecht. Er zullen niet alleen mensen uit Nijmegen komen: transgenders uit heel Nederland zijn uitgenodigd om een dagje lekker te komen sporten. Speciaal uitgenodigd zijn ook sportteams met transgender sporters en teams die zich richten op LHBTers (lesbiennes, homos, biseksuelen en transgenders) en iedereen is welkom om mee te sporten. Transgender of niet, prof of beginner, als je maar je beste beentje voorzet.

Doel van de sportdag is in de eerste plaats om samen te sporten en plezier te hebben en op die manier meer onderlinge verbinding en begrip te creeren en op een positieve manier aandacht te vragen voor het feit dat ook transgenders graag sporten en daarbij zichzelf willen zijn.

Praktische informatie

Programma:
12.00 Inloop
12.15-12.50 Warming Up
13.00-14.00 Batminton
14.10-15.10 Voetbal
15.20-16.20 Volleybal en Kungfu
16.30-17.00 Watergevecht!
17.00 Afsluiting

Datum: Zondag 28 juni, van 12.00 tot 17.00
Adres: Sporthal Onder de St Steven, Smidstraat 31, Nijmegen.
Deelname: Gratis, geef je vóór 22 juni op via ons contactformulier en ontvang een speciaal sportdag t-shirt. Noem de maat in je mailtje en laat ook weten of je de voorkeur hebt voor een ‘dames’- of ‘heren’-model (hoe onzinnig die labels ook zijn voor 2 t-shirt modellen).
Praktisch: op de sportdag is gratis drinken en snacks aanwezig. Er zijn beperkt waterpistolen, dus heb je zelf waterpistolen of ballonnen, neem ze mee!