Zondag 3 november: Symposium Nieuwe Initiatieven

We doen veel met zijn allen en daar mogen we trots op zijn. Ben je het afgelopen jaar niet bij iedere boekpresentatie en projectgroep geweest? Niet getreurd! De Transgendergroep Nijmegen heeft 6 prachtige initiatieven voor je bij elkaar gebracht. Ontdek wat anderen doen, wissel informatie uit, draag bij.

 

Programma: 12.00 Inloop met koffie en thee

12.45 – 13.30 Eerste informatieronde met keuze uit:

  • Ontdek de transgender uitbreiding van het spel ‘Een Steekje Los?’ van Zorgbelang Gelderland. Het bij zorgverleners in heel Nederland al breed ingezette spel ‘Een Steekje Los?’ krijgt binnenkort een uitbreiding voor transgenders. Doel van het spel: in gesprek gaan over psychische gezondheid en de kwaliteit van leven aan de hand van vragen en thema’s. Debby Veer verteld over het spel, vraagt jullie input en heeft misschien al een set bij voor een eerste testrondje. 
  • Rutgers WPF over Transgender & Seksualiteit. In 2012 maakte Rutgers WPF voor het eerst voorlichtingsmateriaal over genderidentiteit en seksualiteit gericht op transgender jongeren. In de zomer van 2013 deden zij een breed onderzoek naar seksualiteitsbeleving onder transgenders. Tamar Doorduin vertelt over beide projecten en presenteert al wat eerste resultaten van het onderzoek. 
  • VreerWerk over depathalogisering en queer groep Farfalle. Vreer komt eigenlijk twee presentaties in één geven: zhij vertelt iets over de brochure ‘Transgender. Wat is daar nou ziek aan?’ en over de queer groep Farfalle die in 2013 in Amsterdam van start is gegaan. 

13.45- 14.30 Tweede informatieronde met keuze uit:

  • Ontdek de transgender uitbreiding van het spel ‘Een Steekje Los?’ van Zorgbelang Gelderland. 
  • COC Nijmegen over werken met en voor HLBT vluchtelingen. Begin 2013 startte COC Nijmegen een ontmoetingsgroep voor vluchtelingen met een roze identiteit. En met succes: in een paar maanden groeide de groep van een handje vol naar tientallen leden. Hoe ging dit in Nijmegen in zijn werk en hoe kunnen T-organisaties werken met en voor transgender vluchtelingen? Kom langs om dat te horen en er over mee te praten 
  • Boekpresentatie Genderlegs door Erica de Winter. Erica is getrouwd met een transman en heeft daar een boek over geschreven: Genderlegs. Vrouw, transman, wij….. en toen? Durf jij te zijn wie je werkelijk bent? 

15.00-16.00 Presentatie en shortfilm TranScreen. TranScreen is een relatief jong festival met nog maar twee festivaledities achter de rug, waarvan de eerste in 2011 plaats vond met een geheel nieuw team. Diversiteit en vernieuwing zijn altijd dingen waar we op letten bij de programmering, maar niet alleen qua films. Zo haalde het filmfestival afgelopen jaar de nationale pers toen mede-organisator en kunstenares Willemijn de Campo, drie dagen in een houten iglo leefde. Willemijn komt vertellen over haar ervaringen, het collectief vertelt iets over hun activiteiten en er zal een korte film vertoond worden.

16.16-17.30 Voorstelling ‘Beeldenstorm 1’ van AanZ, (trans)genderdiverse jongeren hebben met het team van AanZ deze theatrale presentatie opgezet en spelen er zelf in mee. Met introductie vooraf over hoe dit toneelstuk over genderdiversiteit tot stand kwam en tijd voor vragen aan AanZ na afloop.
17.30 Borrel

Locatie: Wijkcentrum de Klif
Pijlpuntstraat 1, Oosterhout, Nijmegen.
Bij het wijkcentrum zijn parkeerplaatsen.
Met het openbaar vervoer?

  • Pak vanaf station Elst bus 31 richting Nijmegen en stap uit bij bushalte De Klif 
  • Pak vanaf station Nijmegen bus 31 richting Arnhem en stap uit bij bushalte De Klif 
  • Pak vanaf station Nijmegen Centraal bus 14 richting Arnhem en stap uit bij halte Terracottastraat 

Deelname is gratis. Schrijf je in via info@transgendernijmegen.nl